fbpx

Blog

Criterii de care sa tinem cont pentru a gasi bona ideala pentru copii

Criterii de care sa tinem cont pentru a gasi bona ideala pentru copii

13 iul. 2020 Povesti de succes 579

In ciuda faptului ca majoritatea parintilor si-ar dori sa petreaca cat mai mult timp cu copiii, cerintele societatii moderne fac aproape imposibil acest lucru. Daca nu poti apela la sprijinul bunicilor, atunci nu iti mai ramane decat varianta unei bone care sa se ocupe de supravegherea, ingrijirea si chiar educatia copilului in intervalul orar in care parintii sunt la munca.

Insa alegerea unei bone nu trebuie facuta la intamplare. Este foarte important ca persoana care urmeaza sa se ocupe de copilul tau atunci cand tu esti la munca sa corespunda anumitor criterii. In ceea ce urmeaza vei putea gasi cele mai importante astfel de criterii care sa te ajute sa faci alegerea potrivita a unei bone pentru copilul tau.

Cerinte minime pentru orice bona

Un prim criteriu pentru a alege o bona se refera la iubirea fata de copii. Din start orice bona care urmeaza sa petreaca cel putin cateva ore pe zi cu un copil trebuie sa fie o persoana care sa iubeasca copiii. De preferat este sa gasesti o bona care adora sa petreaca timp cu cei mici. Un al doilea criteriu se refera la comportamentul si personalitatea bonei. Este obligatoriu ca bona pe care o vei lasa cu copilul sa aiba un comportament bland si o personalitate placuta si pozitiva, care sa te atraga inca de la prima intalnire.

Mai apoi este obligatoriu ca bona pe care o vei angaja sa nu fumeze. Este total inadecvat pentru un copil sa creasca intr-un mediu in care fumul de tigara sa fie mereu prezent. Si un alt criteriu minimal este acela ca bona sa aiba un cazier judiciar curat, mai ales din perspectiva unor eventuale conflicte sau maltratari aduse minorilor. Intotdeauna este indicat sa apelezi la serviciile unei bone care este pregatita pentru o colaborare pe perioada indelungata, asigurandu-te astfel ca cel mic nu va schimba constant persoana care il supravegheaza.

Criterii profesionale in alegerea unei bone

Atunci cand vorbim despre alegerea unei bone primele criterii se refera la personalitatea si la calitatea umana a acesteia. Insa este important sa ne aplecam si asupra criteriilor profesionale. Prin urmare, daca vrei ca bona sa se ocupe si de educatia celui mic este indicat sa alegi o bona avand diferite calificari pe anumite domenii educationale.

De asemenea, daca bona are diferite cursuri de pregatire privind psihologia copilului sau cursuri de prim ajutor, acestea pot reprezenta un plus important. Experienta in postura de bona este un alt aspect foarte important de avut in vedere in alegerea unei bone. Si nu in ultimul rand recomandarile din partea clientilor trebuie sa fie un criteriu decisiv inainte de angajarea unei bone.

Pentru a facilita gasirea unei bone ideale pentru orice familie, Academia Bonelor face selectia celor mai potrivite bone apeland la un sistem de selectie exigent. Academia Bonelor ofera posibilitatea de a gasi rapid acea bona care sa iti dea siguranta ca cel mic este pe maini bune din punct de vedere al educatiei si din punct de vedere al securitatii.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2020. All rights reserved.