Blog

Cum sa-ti faci o afacere cu struti

Cum sa-ti faci o afacere cu struti

19 mart. 2021 Idei de afaceri 5490

O afacere cu struti nu este doar o idee inedita, ci si una foarte lucrativa, acestia fiind usor de intretinut și, in acelasi timp, foarte usor de valorizat. Asta pentru ca literalmente intreaga pasare poate fi valorificata. De la carne si oua, pana la piele sau chiar pene, toate se afla la mare cautare si iti pot aduce un profit substantial. 

Desi dimensiunea acestor pasari poate fi usor intimidanta pentru unii fermieri, ar trebui sa stii ca strutii sunt, in general, animale docile, astfel incat cresterea lor nu este un proces dificil si nici unul periculos. 

Desigur, acest lucru depinde si de rasa pe care o alegi, strutii impartindu-se in 3 rase diferite si anume: Black Neck, Blue Neck si Red Neck, rasa Black Neck fiind cea mai docila si cu dimensiunile cele mai reduse dintre acestea. Astfel, daca te afli la inceput de drum, atunci ar fi recomandat sa te orientezi catre strutii din subspecia Black Neck, acestia fiind mai usor de crescut pentru un fermier debutant. 

Cum sa incepi o ferma de struti

Primul lucru pe care trebuie sa il pregatesti este terenul care va gazdui strutii tai. Acestia au nevoie de o suprafata cuprinsa intre 1500 de metri patrati si 2 hectare pentru a putea alerga in voie si a se mentine sanatosi. Desigur, in functie de numarul de exemplare pe care vrei sa le cresti, acesta suprafata poate sa creasca sau sa scada. 

Un alt aspect important pe care ar trebui sa il planifici este felul in care vei organiza ferma ta. Astfel, poti opta pentru un trio (o familie formata dintr-un mascul si 2 femele), un cvadruplet (o familie cu un mascul si 3 femele) sau o colonie (2 sau mai multi masculi pentru 4 sau mai multe femele). Avantajul coloniei este ca pasarile vor putea alege dintre mai multi parteneri pentru imperechere. Pentru a creste un trio este suficienta o suprafata de 1500 de metri patrati, aceasta trebuind sa fie crescuta in consecinta pentru un numar mai mare de pasari. Pentru puii de strut suprafata necesara este foarte redusa, un spatiu de 20 de metri patrati fiind suficient pentru aproximativ 20 de pui. 

De asemenea, ar trebui sa te asiguri ca ferma ta va dispusa pe o suprafata plana, lipsita de denivelari, cu un teren imprejmuit cu gard pentru a tine pasarile in siguranta in interior. Va trebui, totodata, sa construiesti si un adapost incapator, care sa asigure scurgerea apelor pluviale, in care sa se poata refugia strutii in zilele cu vreme neprietenoasa. 

Avantajele infiintarii unei afaceri cu struti

Ar trebui sa stii ca putine afaceri agricole pot fi la fel de profitabile ca o ferma de struti, iar asta din mai multe motive. Un prim factor important este dimensiunea pasarilor, fiecare strut putand ajunge pana la o greutate de 140 de kg, iar asta inseamna o cantitate foarte mare de carne. Un alt aspect demn de luat in considerare este dimensiunea crescuta a oualor, a caror greutate medie este de 1,4 kg, acestea putandu-se transforma si ele intr-o sursa constanta de venituri pentru ferma ta. 

In continuare, merita sa iei in calcul si alte produse pe care le poti valorifica dintr-o ferma de struti, cum ar fi pielea sau penele acestora si chiar coaja oualor pe care le produc, aceasta fiind foarte apreciata de artisti si artizani, care o folosesc pentru proiectele lor. 

Avand in vedere toate aspectele prezentate mai sus, ajungem la ultimul si probabil cel mai important, care este cererea crescuta pentru toate aceste produse, pe care noua ta ferma le poate livra fara probleme. Atat carnea, cat si ouale de strut se vand la preturi foarte ridicate, fiind foarte apreciate de restaurante si supermarketuri, datorita gustului lor delicios si proprietatilor lor sanatoase si nutritive. Pielea de strut este, si ea, foarte apreciata de toate atelierele de pielarie, fiind folosita in special pentru fabricarea de articole de lux, care se vand la preturi pe masura. Astfel, nu doar ca iti va fi usor sa gasesti clienti pentru produsele fermei tale de struti, dar vei reusi sa le valorifici la preturi mult mai bune decat in cazul altor tipuri de ferme de animale. O afacere cu struti se poate dovedi asadar profitabila pe termen lung.

Cum sa valorifici produsele unei ferme de struti

Depinde de tine sa alegi cea mai buna metoda de a valorifica strutii pe care ii detii. Daca preferi sa nu sacrifici animalele, poti opta sa te concentrezi pe vanzarea oualor neobisnuit de mari pe care le produc acestia, care se vand rapid si la preturi foarte bune, lucru care este valabil si pentru penele lor mari si foarte stufoase, folosite atat pentru articole vestimentare, cat si pentru numeroase tipuri de ornamente, aranjamente florale sau decoratiuni de toate tipurile.

In contrapartida, poti alege sa te concentrezi pe valorificarea carnii strutilor tai, aceasta fiind considerata o adevarata delicatesa in multe restaurante de prestigiu si fiind, desigur, comercializata la preturi foarte bune pentru producatori. Pielea de strut este considerata o marfa de lux, astfel ca nu va trebui niciodata sa-ti faci griji ca nu o vei vinde rapid si usor, la un pret avantajos pentru tine.  

Fie ca iti deschizi o afacere cu struti, fie cu alt specific al activitatii, te invitam sa o inscrii pe Bartera.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2025. All rights reserved.