fbpx

Blog

Cum sa deschizi o florarie profitabila

Cum sa deschizi o florarie profitabila

25 feb. 2019 Idei de afaceri 7362

Florile au fost dintotdeauna si vor fi cele care bucura inima, privirea si simturile, indiferent de ocazia in care le primim. Inca din cele mai vechi timpuri acestea au impodobit cu eleganta deopotriva curtile palatelor sau gradinile oamenilor.

Ca toate artele, si cea florala a evoluat de-a lungul anilor ajungand in zilele noastre la adevarate capodopere. Florile si arta florala reprezinta un domeniu vast in care oricine isi doreste cu adevarat, are loc.

Pentru a dezvolta o afacere legata de flori este nevoie de un studiu de piata. Poate fi vorba despre o florarie online/offline, aranjamente pentru evenimente, pepiniere sau plantatii de flori.

In primul rand trebuie stabilita nisa pe care se doreste a se intra. Va puteti adresa consumatorilor obisnuiti sau celor premium, indiferent de tipul de afacere ales. Evident, daca un atelier floral/pepiniera/plantatie se adreseaza unor clienti cu venituri mari, atunci si investitia va fi pe masura.

De exemplu, pentru o florarie micuta, deschisa intr-un spatiu restrans, investitia initiala se ridica la suma de 20-30 mii euro. Pentru un concept deosebit, care tinteste evenimente de mare anvergura, investitia initiala se poate ridica chiar si la 100 mii euro.

In ultimii ani, au aparut scoli care predau cursuri florale, astfel incat este usor pentru oricine este pasionat sa urmeze un drum in acest sens. Cursuri se organizeaza in toate marile orase ale tarii pe diferite nivele de specializare. Pretul unui curs de baza pentru incepatori este in jur de 2-3 mii lei. In functie de informatiile continute de fiecare modul in parte, un curs complet poate dura cateva luni. De asemenea, pentru aprofundare se pot face permanent ateliere pe diverse teme. Dupa eliberarea diplomei de specialitate, se poate obtine un job in domeniu.

Un alt lucru esential de care se tine cont cand se doreste deschiderea unei florarii, este bugetul alocat si de asemenea locatia aleasa pentru punctul de vanzare.

O varianta mai putin costisitoare este alegerea unei florarii online. Dar si aici un factor important il reprezinta transportul produselor catre client. De asemenea calitatea si prospetimea florilor trebuie sa fie ireprosabile, avand in vedere ca acestea nu se vad.

Daca ne gandim la o pepiniera sau o plantatie, un factor decisiv am putea spune ca il reprezinta terenul. Daca deja terenul se afla in posesia investitorului, atunci investitia initiala va fi mai mica. Daca se doreste si cumpararea terenului la inceputul afacerii, atunci costul va fi exponential cu marimea acestuia si, bineinteles cu florile cultivate.

Sunt soiuri care sunt mai pretentioase si atunci necesita o ingrijire deosebita, dar sunt si soiuri care cresc pe aproape orice fel de sol si indeplinesc caracteristicile unei plantatii de succes (de ex. trandafiri, lavanda)

Daca doriti sa va axati pe organizarea de evenimente, cu siguranta clienti exista, cu conditia sa creati ceva deosebit care sa se diferentieze fata de ceea ce exista deja pe piata.

Fie ca vorbim despre flori taiate care se folosesc pentru a face spectaculoase aranjamente, fie ca vorbim despre flori plantate in propria gradina sau in jardinere pe balcon, acestea mereu vor fi placute noua, prin urmare cumparatori vor exista.

Indiferent de varianta aleasa, fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje. Dar, cu rabdare si timp pentru invatarea artei florale, o afacere in acest domeniu, va fi un succes.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2021. All rights reserved.