Pornit in anul 2017 de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), programul Start Up Nation se afla in prezent la a doua sa editie. Programul s-a bucurat de succes in trecut, lucru demonstrat si de numarul mare de firme inscrise in prima sa editie (19.296 de proiecte depuse, din care 10.001 proiecte au intrat in evaluare). Astfel, 8.653 de proiecte au fost declarate admise si au primit finantare.
In acest an, numarul de proiecte admise este chiar mai mare decat anul trecut: 10.000 de firme vor primi finantare nerambursabila. Lista cu firmele beneficiare a fost deja publicata de MMACA si poate fi consultata aici. Beneficiarii admisi in cadrul proiectului vor primi ajutoare nerambursabile de pana la 200.000 RON (aproximativ 43.000 euro), bugetul total al proiectului ridicandu-se la suma de 2 miliarde de lei.
Programul Start Up Nation este destinat categoriei afacerior mici si mijlocii, scopul acestuia fiind stimularea dezvoltarii antreprenoriatului romanesc si a mediului de afaceri autohton. Astfel, pentru accesarea fondurilor puse la dispozitie, companiile trebuie sa respecte o serie de criterii de eligiblitate:
Societatile care nu pot beneficia de prevederile programului sunt cele care desfasoara urmatoarele activitati:
In ceea ce priveste cheltuielile eligibile, toti aplicantii ar trebui sa stie ca bunurile si echipamentele achizitionate trebuie sa fie noi, nefiind acceptate echipamente second hand sau variante de finantare prin leasing. Iata care sunt cheltuielile eligibile in cadrul programului:
Inscrierea in cadrul celei de-a doua editii a proiectului Start Up Nation s-a facut exclusiv online intr-un termen de 30 de zile, varianta offline nemaifiind disponibila. De asemenea, spre deosebire de editia din 2017, in cadrul acestei noi editii a proiectului, firmele ce activeaza in domeniul industriilor creative vor fi punctate cu 30 de puncte, la fel ca cele din servicii si productie, situate pe cea mai inalta treapta. Totodata, afacerile situate in municipiul Bucuresti si judetele Cluj si Ilfov vor fi depunctate din start cu 15 puncte. Nu in ultimul rand, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a promis ca va oferi beneficiarilor in avans o suma forfetara de 30% din valoarea finantarii, pentru demararea activitatilor.
Proiectele cu finantare rerambursabila pot fi o rampa de lansare, care te ajuta sa accelerezi dezvoltarea afacerii tale si sa-ti atingi mai repede si mai usor obiectivele. Tocmai de aceea, e important sa nu ratezi aceste oportunitati.
Bartera te poate ajuta sa obtii finantare pentru afacerea ta, atat prin programele de fonduri europene, cat si cele nationale. Echipa Bartera colaboreaza cu o serie de experti bine pregatiti in domeniul accesarii de fonduri europene, insasi platforma Bartera fiind construita printr-un program european de finantare.
De asemenea, la Bartera vei gasi o echipa de experti pregatita sa te ajute in procesul de implementare al planului tau de afaceri printr-o serie de servicii, cum ar fi:
Acceseaza fondurile nerambursabile puse la dispozitie de statul roman si Uniunea Europeana si accelereaza dezvoltarea afacerii tale. Lucreaza cu echipa Bartera si bucura-te de cele mai bune servicii pentru implementarea eficienta a proiectului tau. Vino la Bartera si deschide o noua etapa de evolutie pentru compania ta!
Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!
Convinge-te© Bartera 2025. All rights reserved.