fbpx

Blog

Local SEO: 5 sfaturi de promovare online gratuita pentru afacerea ta

Local SEO: 5 sfaturi de promovare online gratuita pentru afacerea ta

28 ian. 2019 Tutoriale 636

Orice tip de afacere care asteapta clienti la punctul de lucru poate avea un avantaj competitiv cu ajutorul Local SEO. De la restaurante si baruri, la magazine, farmacii, hoteluri, birouri notariale si croitorii, toate isi pot creste numarul de clienti implementand aceste masuri privind Local SEO. Iata ce este Local SEO si cum te poate ajuta in promovarea online gratuita a afacerii tale:

Local SEO: ce este si cum iti poate ajuta afacerea

Local SEO se refera la optimizarea prezentei online a unei afaceri pentru a atrage mai multi clienti din zona, atunci cand acestia cauta produse sau servicii luand in calcul si aspectul locatiei.

De ce este important Local SEO? Potrivit lui Neil Patel,

 • 46% din toate cautarile Google sunt locale;
 • 89% din utilizatorii Google cauta o afacere locala cel putin o data pe saptamana.

Beneficiaza de aparitia afacerii tale in rezultatele „Snack Pack”

Atunci cand cauti o afacere precizand si amplasarea geografica a acesteia (fie ca e un oras sau o sintagma de tipul „aproape de mine”), apar doua tipuri de rezultate: rezultatele snack pack si rezultatele organice.

Local SEO

In cadrul rezultatelor snack pack, apar cele mai relevante 3 afaceri locale in raport cu cautarea efectuata. Ca sa intri in aceasta lista, un factor absolut esential este optimizarea site-ului pentru cautari locale. Implementarea urmatoarelor sfaturi creste sansele includerii afacerii tale in rezultatele pentru cautari locale.

Optimizeaza paginile site-ului tau

Iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le modifici la site-ul tau pentru un Local SEO mai bun:

 • Numele orasului pentru care vrei sa apari in cautari trebuie introdus in titlu (title tag), titlurile H1 si H2, meta descrieri, URL si text.
 • Asigura-te ca textul este destinat in primul rand utilizatorilor si in al doilea rand motoarelor de cautare.
 • In cazul in care afacerea ta are mai multe locatii, e indicat sa creezi o pagina optimizata pentru fiecare.
 • Creeaza continut local, cum ar fi articole de blog atractive pentru clientii din zona ta, la care sa adaugi cuvinte cheie relevante.
 • Foloseste Schema.org pentru a ajuta motoarele de cautare sa discearna corect informatiile legate de locatia afacerii tale.

Adauga NAP pe site-ul tau

NAP este un acronim care provine de la Name, Address, Phone. Practic, orice site ar trebui sa contina aceste date de contact esentiale. E bine ca numele afacerii, adresa si numarul de telefon sa se poata gasi pe fiecare pagina a site-ului. De asemenea, ar trebui sa existe si o pagina de contact care poate fi accesata cu usurinta, potrivit Travel Payouts.

Ai nevoie de sprijin pentru implementarea strategiei de Local SEO? Echipa Bartera te poate ajuta.

Contacteaza-ne

Integreaza harta cu adresa afacerii pe site

Pe pagina de contact, e recomandat sa se regaseasca o harta cu amplasarea afacerii tale. Aceasta are rolul de a-i ajuta pe clienti sa te gaseasca mai usor. In cazul in care afacerea ta are mai multe puncte de lucru si cate o pagina dedicata pentru fiecare, e util sa plasezi o harta pe toate aceste pagini.

Foloseste Google My Business

Google My Business este unul din instrumentele esentiale pentru Local SEO. Acesta iti permite crearea unui scurt profil, care contine numele afacerii, adresa, numarul de telefon, programul de lucru si site-ul. Adresa fizica va fi verificata prin trimiterea unei carti postale cu un cod care trebuie apoi introdus pe Google My Business. Ulterior, informatiile introduse vor aparea in rezultatele cautarilor locale relevante.

Doresti ajutorul unor specialisti in web design si SEO pentru implementarea acestor masuri de Local SEO? Ia legatura cu echipa Bartera.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

 • Creare Site Web
 • Creare Magazine Online
 • Promovare Site Web
 • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2021. All rights reserved.