fbpx

Blog

Fluidizarea traficului mai aproape de realitate

Fluidizarea traficului mai aproape de realitate

18 dec. 2018 Povesti de succes 240

De la an de an, de la sezon la sezon, populatia Bucurestiului se confrunta cu o crestere a timpului petrecut in trafic , precum si cu supraaglomerarea tuturor mijloacelor de transport.  Fie ca oamenii aleg sa foloseasca mijlocul de transport in comun sau masina personala, stresul creat de timpul prea mare petrecut in fiecare zi  pe drumul catre ( si de la) serviciu duce la scaderea calitatii vietii.

Bucurestiul este unul dintre cele mai aglomerate orase din lume, din aceasta cauza, prioritatea a devenit permanenta cautare a solutiilor pentru decongestionarea traficului. Orasul are nevoie de noi artere care sa faca legaturi cu principalele zone de acces catre centru.

O tendinta a ultimilor ani este cea de a folosi biciclete sau trotinete pentru a reduce astfel timpul de deplasare catre zonele foarte aglomerate. Din aceasta cauza o largire a trotuarelor in anumite zone si imbunatatirea pistelor pentru biciclisti este absolut necesara.

Tendinta actuala a locuitorilor Bucurestiului, si nu numai, este sa se deplaseze spre zonele limitrofe, unde infrastructura nu este dezvoltata in totalitate. Comune sau orase de la marginea Bucurestiului care in curand vor forma zona metropolitana au de asemenea nevoie de facilitatile unui oras european.

In perioada imediat urmatoare, unul dintre proiectele care incearca sa vina in intampinarea necesitatilor locuitorilor din Bucuresti si din zonele limitrofe ale acestuia este cel propus de Organizatia USR sector 6. Aceasta doreste amenajarea a trei strazi care sa decongestioneze traficul din zona, dar care ar avea un impact major asupra intregului oras. Aceste artere vor fi niste legaturi complete si complexe intre zone si cartiere ale Bucurestiului, intrucat vor avea trotuare generoase, piste pentru biciclete, precum si banda speciala pentru mijloace de transport in comun. Acest proiect se va dezvolta in zona periferica a sectorului 6, fiind un punct cheie in diminuarea dificultatilor create de traficul intens.

Cele trei artere propuse spre a fi amenajate cu beneficiu imediat pentru locuitorii Bucurestiului, atat pietoni, cat si participanti la trafic (cu masina personala sau mijloc de transport in comun) sunt:

  • Legatura Crangasi – Militari (Traseu: Bd. Giulesti – Str. Dudului – Alea Lacul Morii – Str. Mihai Eminescu)
  • Legatura Militari – Prelungirea Ghencea (Traseu: Str. Valea Cascadelor – Str. Valea Larga – Bd. Prelungirea Ghencea)
  • Legatura Drumul Taberei – Soseaua Alexandriei (Traseu: Intersectie Str. Brasov – Ghencea printr-un bulevard nou spre Sos. Alexandriei)

Lucrurile importante se fac treptat, cu rabdare si persuasiune. Chiar daca de multe ori poate fi o provocare sa circuli in Bucuresti, aceste noi legaturi propuse par sa rezolve o mica parte din aglomeratia urbana. Pe langa acest proiect cu siguranta vor urma si altele, care usor usor vor aduce traficul si circulatia la cote normale, Bucurestiul urmand sa devina asftel un oras in care sa mergi oriunde cu placere.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2023. All rights reserved.