fbpx

Blog

Rolul pe care il indeplinesc devizele in proiectele de constructii

Rolul pe care il indeplinesc devizele in proiectele de constructii

16 apr. 2020 Povesti de succes 200

Orice proiect in domeniul constructiilor implica costuri semnificative atat cu materialele de constructii, cat si cu manopera. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra costurilor estimative cu orice proiect de constructii se poate apela la devizele in astfel de proiecte. Devizul are rolul de a asigura un management foarte eficient al costurilor in cazul oricarui tip de proiect de constructii.

Daca pentru proiectele private in domeniul constructiilor devizele raman la alegerea investitorului sau beneficiarului, pentru fondurile publice astfel de dezive constructii sunt obligatorii. Insa si in cazul proiectelor de constructii din domeniul privat utilizarea devizelor poate sa aduca foarte multe avantaje cu precadere beneficiarului. Si acest lucru se datoreaza faptului ca beneficiarul poate nu are experienta si cunostintele necesare pentru a estima costurile proiectului respectiv.

Prin intermediul unor devize constructii fiecare beneficiar va cunoaste detaliat si defalcat care sunt costurile cu materialele necesare proiectului, cu manopera, cu utilajele necesare a fi folosite pe durata ridicarii constructiei, dar si cu transportul. In cazul devizelor in constructii vei putea gasi mai multe tipuri. In primul rand vorbim despre devizul general, acesta fiind realizat de o echipa de profesionisti in intocmire devize pentru a prezenta cheltuielile necesare pentru un proiect de constructii pe capitole si subcapitole. Apoi exista acele devize constructii pe obiectul de investitie distinct care urmeaza a fi realizat. Mai exista și devizul care prezinta lista de cantitati de lucrari pe categorii de lucrari.

Oricare dintre aceste devize constructii sau toate la un loc inseamna o multime de avantaje pentru beneficiarului oricarui proiect de constructii. In primul rand vorbim despre faptul ca beneficiarul va avea o imagine de ansamblu asupra costurilor inca dinaintea inceperii proiectului propriu-zis. Acest lucru contribuie la o estimare corecta a costurilor si la un management eficient al acestora pe parcursul derularii proiectului de constructie. Un al doilea avantaj se refera la prioritizarea lucrarilor in cadrul unui proiect de constructii. Pentru ca fiecare proiect are diferite grade de complexitate, pentru beneficiar este important sa isi canalizeze resursele inspre acele lucrari care sunt prioritare la un anumit moment in derularea proiectului. Si nu in ultimul rand, aceste devize constructii ofera posibilitatea de a participa la licitatii publice pentru diferite proiecte pe fonduri publice.

Indiferent daca vorbim despre devize constructii pentru spatii rezidentiale, spatii comerciale, spatii de birouri sau pentru monumente istorice, pentru servicii de intocmire devize ai nevoie sa apelezi la o firma profesionista in acest domeniu. Pentru ca oferta de astfel de servicii este foarte numeroasa, este recomandat sa alegi o firma care ofera profesionalism, experienta in tot ceea ce inseamna devize constructii, dar si cele mai avantajoase preturi. Una dintre firmele cu o foarte buna reputatie in randul clientilor si care ofera servicii de intocmire devize pentru toate tipurile de constructii este Strarom Interconsulting.

De-a lungul anilor Strarom Interconsulting a reusit sa stranga un portofoliu impresionant de proiecte de anvergura pentru care a realizat diferite tipuri de devize. Formata din specialisti in domeniul devizelor, aceasta firma este alegerea ideala pentru orice beneficiar care are nevoie de intocmirea devizelor pentru toate tipurile de constructii.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2021. All rights reserved.