fbpx

Blog

Principalele argumente care recomanda o masina electrica

Principalele argumente care recomanda o masina electrica

18 nov. 2020 Povesti de succes 662

Masinile electrice au inceput sa fie unul dintre cele mai abordate subiecte in domeniul auto in ultimii ani. Si in Romania numarul masinilor electrice a inceput sa creasca. Cu toate acestea, numarul romanilor care se arata interesati de masini electrice este cu mult mai mic comparativ cu cetatenii altor state din Europa. Exista mai multe aspecte pentru care romanii nu se arata foarte interesati de achizitionarea unei astfel de masini electrice. Pe de alta parte, trebuie subliniat faptul ca prin achizitionarea unui autoturism electric vei putea beneficia de mai multe avantaje. Iata in ceea ce urmeaza principalele argumente care recomanda achizitionarea unui autoturism electric.

Ajutorul de stat pentru masini electrice

La fel ca si introducerea programului Rabla, Guvernul Romaniei a decis introducerea unui program de sprijin de stat pentru cei interesati sa isi cumpere un autoturism electric nou, programul Rabla Plus. Cu alte cuvinte in momentul in care ai luat decizia de a cumpara un autoturism electric trebuie sa urmaresti programele guvernamentale care sustin acest demers. In acest mod vei putea sa te bucuri de o masina electrica folosind in cea mai mare parte bani proveniti de la stat.

Reducerea poluarii aerului

Poluarea aerului este o problema la nivel mondial, mai ales in marile centre urbane. Un procent considerabil in cresterea nivelului de poluare in orase il au tocmai masinile pe combustibil. O masina electrica va contribui la reducerea poluarii aerului si la eliminarea de noxe care sunt toxice in special pentru caile respiratorii. Cu alte cuvinte, prin achizitionarea unui autoturism electric vei contribui la un aer mai curat si mai sanatos pentru intreaga comunitate. Cu cat numarul celor care opteaza pentru autoturisme electrice este mai mare, cu atat poluarea va fi redusa mai mult si mai repede.

Cheltuieli mai mici cu reparatiile

Masinile electrice sunt foarte fiabile si prin urmare sunt si mai rezistente timp indelungat. In acest mod nu vei avea nevoie de reparatii pentru autoturismul tau si implicit vei avea cheltuieli mai mici cu reparatiile autoturismului comparativ cu cheltuielile pentru reparatiile unui autoturism pe combustibil.

Costuri mai mici cu reincarcarea

Un alt avantaj important se refera la costurile mai mici pentru reincarcarea unei masini electrice. Multe dintre statiile de incarcare pentru masinile electrice nu percep niciun cost, iar altele au costuri foarte mici comparativ cu pretul necesar pentru combustibilul in cazul masinilor pe combustie.

Daca aceste avantaje te-au convins de faptul ca o masina electrica este cea mai buna investitie intr-un autoturism, nu iti ramane decat sa gasesti cel mai bun model pentru un autoturism. Fie ca alegi sa te incadrezi intr-un buget de 10000-12000 de euro pentru a achita costurile unui autoturism electric aproape exclusiv din ajutorul oferit de stat, fie ca dispui de un buget mai mare si poti sa alegi un model mai costisitor, este foarte important sa te asiguri ca faci alegerea ideala pentru nevoile tale in ceea ce priveste utilizarea autoturismului.

Oferta de masini electrice este in continua crestere si majoritatea brand-urile consacrate de pe piata auto au scos diferite modele de astfel de masini electrice. Bartera sustine Asociatia pentru Electromobilitate din Romania.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2021. All rights reserved.