fbpx

Blog

Femeile antreprenor tot mai prezente in mediul de business din Romania

Femeile antreprenor tot mai prezente in mediul de business din Romania

01 mart. 2020 Povesti de succes 490

In ultimii ani mediul de afaceri din Romania pare a fi tot mai atractiv pentru romance, iar acest lucru este dovedit de numarul tot mai mare de femei care aleg antreprenoriatul. Conform cifrelor din primul trimestru al anului 2019 numarul de femei antreprenor a depasit valoarea de 675.000, reprezentand aproximativ 38% din numarul oamenilor de afaceri din tara noastra. Aceste cifre sunt cu mult mai mari fata de numarul de femei antreprenor din alte tari europene.

Cele mai multe femei antreprenor sunt in zonele cele mai dezvoltate din punct de vedere economic la nivelul tarii noastre, si anume in Bucuresti, judetul Ilfov, dar si judetele Cluj, Timis, Iasi sau Constanta.

Dificultati intampinate de femeile antreprenor

Cu toate ca procentul femeilor antreprenor este foarte bun comparativ cu alte tari din Europa si nu numai, trebuie spus ca multe femei care si-ar dori sa imbratiseze o cariera in antreprenoriat inca intampina anumite dificultati. Printre cele mai des intalnite dificultati cu care o femeie care si-ar dori sa intre in mediul de business se confrunta, se numara lipsa surselor de finantare, dar si anumite prejudecati venite din partea unora dintre oamenii de afaceri cu privire la capacitatea unei femei de a se descurca in mediul de afaceri.

Daca prejudecatile reprezinta dificultati pe care fiecare femeie care vrea sa devina antreprenor le poate depasi sau le poate ignora, atunci cand vorbim despre lipsa surselor de finantare trebuie sa spunem ca aceasta este o dificultate majora care trebuie rezolvata pentru a putea sa incepi o afacere.

Programe de finantare pentru antreprenoriatul feminin

Vestea buna pentru orice femeie care isi doreste sa faca pasul in antreprenoriat este ca atat statul roman, cat si Uniunea Europeana sustin antreprenoriatul in randul persoanelor de sex feminin si chiar finanteaza programe pentru antreprenoriatul feminin. Astfel, exista diferite linii de finantare pentru programe europene care sustin antreprenoriatul feminin, dar si linii de finantare care vin sa premieze si sa incurajeze femeile antreprenor care au adus idei inovatoare in diferite domenii de business.

In cadrul acestor programe de finantare sunt oferite fonduri nerambursabile pentru IMM-uri. De cealalta parte, Comisia Europeana care intentioneaza sa premieze femeile antreprenor pentru ideile inovatoare a lansat programul EU Prize for Women Innovators, acesta fiind gandit ca un element de recunoastere a efortului depus in domeniul business de catre femei.

Bartera sustine femeile antreprenor

Pentru a sustine antreprenoriatul feminin si business-urile administrate de catre femei din Romania, la Bartera dedicam luna martie femeilor antreprenor. Astfel, afacerile care sunt deja postate pe Bartera.ro si care sunt gestionate de femei antreprenor urmeaza a fi promovate succesiv pe prima pagina a platformei astfel incat fiecare business sa fie postat pe prima pagina pentru un anumit interval de timp. De asemenea, afacerile femeilor antreprenor care sunt prezente pe Bartera.ro urmeaza a fi promovate si pe reteaua de socializare Facebook prin postari cu respectivele afaceri.

Pentru a veni in sprijinul femeilor antreprenor, Bartera va dedica postarile de pe blog din luna martie femeilor antreprenor astfel incat sa ofere informatii importante si utile pentru acestea. Tot in luna martie, pe Bartera.ro toate afacerile detinute de femei antreprenor si care nu sunt pe platforma, dar care trimit o solicitare de inscriere, vor beneficia de o serie de servicii extrem de importante pentru promovarea unui business.

Aceste servicii de promovare includ elaborarea unei descrieri tinand cont de cerintele SEO pentru orice afacere pe Bartera, promovare timp o saptamana pe prima pagina a platformei si o postare pe pagina de Facebook a platformei Bartera.

Bucura-te de succesul in afaceri in calitate de femeie antreprenor si profita de avantajele pe care Bartera.ro le pune la dispozitia femeilor antreprenor in luna martie.

Adauga-ti afacerea acum pe Bartera

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2021. All rights reserved.