fbpx

Blog

Cuțitul, cea mai importantă unealtă din bucătăria ta. Cum îl alegi pe cel potrivit

Cuțitul, cea mai importantă unealtă din bucătăria ta. Cum îl alegi pe cel potrivit

29 iun. 2020 Povesti de succes 376

Indiferent de preferințele tale culinare, tipurile de mâncăruri pe care le prepari sau timpul pe care îl dedici preparării de alimente, un lucru rămâne valabil: fără unelte și ustensile de calitate, munca ta în bucătărie va fi mult mai dificilă și anevoioasă. Ca să poți lucra eficient atunci când pregătești ceva de mâncare, trebuie să te poți mișca rapid în bucătărie, iar ca să te poți mișca rapid ai nevoie de ustensilele potrivite.

Deloc surprinzător, cea mai folosită ustensilă în procesul de preparare al mâncării este cuțitul. Îl folosim ca să tăiem, să tocăm, să mărunțim și chiar să zdrobim legume, fructe, carne, verdețuri și multe alte tipuri de alimente. Cuțitul este omniprezent în bucătăriile noastre și responsabil pentru miliarde de mese servite în fiecare zi în jurul lumii. Tocmai de aceea, importanța acestei ustensile simple, dar atât de eficiente, nu poate fi negată.

Un cuțit de calitate face o mare diferență în orice bucătărie și îți va face viața mai ușoară, iar gătitul mai plăcut. Te va ajuta să te miști mai rapid și să lucrezi în siguranță în timp ce pregătești o masă pentru familia sau prietenii tăi. Însă alegerea cuțitului potrivit nu este deloc o sarcină ușoară; există multe elemente de care ar trebui să ții cont pentru a face o alegere corectă pentru tine. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

Scopul în care este folosit  

Tipul cuțitului pe care îl vei achiziționa trebuie să fie determinat de modul în care va fi folosit. Poți opta pentru cuțite specializate, care sunt folosite pentru operațiuni specifice, cum ar fi filetarea peștelui, tranșarea unor bucăți mai mari de carne sau tăierea pâinii, care sunt create special pentru aceste scopuri, lucru care le face eficiente și foarte ușor de folosit.

Însă atunci când vine vorba de munca în bucătărie, majoritatea oamenilor nu caută decât un cuțit rezistent și tăios pe care să-l poată folosi la prepararea tuturor tipurilor de ingrediente. Desigur, acest lucru înseamnă și că acest cuțit va fi folosit utilizat foarte des, așa că e important să te asiguri că este rezistent și confortabil de folosit.

Dimensiunea lamei

Un cuțit eficient are nevoie și de o lamă pe măsură, iar dimensiunea acesteia joacă un rol foarte important în felul în care este folosit. Cuțitele cu o lamă de 20 de centimetri se numără printre cele mai populare în rândul bucătarilor amatori, în special datorită versatilității lor, acestea putând fi folosite pentru a tăia o gamă largă de alimente. În plus, cuțitele cu o lamă mai lungă sunt foarte eficiente când vine vorba de procesarea de volume mari de ingrediente și pentru tăierea unor lucruri mai voluminoase, cum ar fi o bucată mare de carne, un dovleac sau un pepene.

Rezistența metalului

Întrucât va fi utilizat intens și foarte des, e important să alegi un cuțit rezistent pentru bucătăria ta. În acest sens, metalul din care este realizată lama este foarte important. Dacă în trecut erai obligat să alegi între o lamă rezistentă, dar vulnerabilă la coroziune și una mai slabă, dar neafectată de rugină, în prezent nu mai trebuie să faci acest compromis. Acum există numeroase cuțite deosebit de rezistente, create din oțel inoxidabil, astfel că te vei putea bucura de o lamă puternică și tăioasă, care să treacă cu brio testul timpului și al uzurii.

Confortul și siguranța utilizării

Acesta este, poate, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi un cuțit pentru bucătăria ta. E important să optezi pentru un cuțit pe care să îl folosești cu ușurință, în condiții de maximă siguranță. Un cuțit bun se va simți echilibrat în mâna ta. Mișcările pe care le faci atunci când tai, toci sau secționezi se vor simți naturale și fluide. De asemenea, un cuțit potrivit pentru tine e unul care nu alunecă și nu îți scapă din mână, indiferent de modul în care îl folosești, iar lama este suficient de tăioasă încât să nu trebuiască să aplici deloc forță pentru a tăia cu el.

Cum să îți testezi cuțitul

Este foarte ușor să testezi un cuțit pentru a vedea dacă este eficient și ușor de folosit. Fie că vrei să achiziționezi un cuțit nou sau vrei să-l testezi pe cel pe care îl folosești în prezent, următoarele procese îți vor arăta dacă lucrezi cu cuțitul potrivit pentru tine.

Iată cum poți verifica dacă un cuțit este de calitate:

  • toacă mărunt o legătură de pătrunjel
  • toacă o ceapă
  • feliază un dovlecel
  • taie un morcov în bastonașe subțiri
  • taie un pepene

La Gama Echipamente poți găsi toate tipurile de cuțite de care vei avea vreodată nevoie în bucătăria ta. Ergonomice și foarte ușor de folosit, cuțitele de la Gama Echipamente sunt create din cel mai bun oțel inoxidabil pentru o rezistență sporită și o lamă ascuțită, care te va ajuta să lucrezi ca un profesionist în bucătăria ta.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2020. All rights reserved.