fbpx

Blog

Ce trebuie sa stii despre conectarea caselor de marcat la serverele ANAF?

Ce trebuie sa stii despre conectarea caselor de marcat la serverele ANAF?

20 nov. 2020 Povesti de succes 430

Conform Ministerului Finantelor Publice pana la data de 31 ianuarie 2021 casele de marcat ale unui numar de circa 550000 de societati comerciale ar trebui conectate la serverele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Aceasta decizie a venit in urma consultarilor lansate in luna octombrie 2019 de catre minister cu privire la sistemul SICSAR – Sistemului Informatic de Colectare, Stocare, Arhivare si Raportare a datelor fiscale din casele de marcat fiscale avand jurnal electronic. Aceasta procedura implica conectarea caselor de marcat la serverele ANAF in mai multe etape, in functie de categoria de contribuabili.

Daca societatea ta este incadrata in categoria marilor contribuabili, timpul este deja depasit pentru a te putea conforma cu modificarea legislativa – contactacteaza de indata firma cere iti ofera servicii fiscale pentru a te ajuta cu implementarea modificarilor! 

Prima etapa pentru conectare este alocata acelor societati comerciale care sunt incadrate in categoria marilor contribuabili. Aceasta etapa a inceput teoretic la 1 iulie 2020 si era prevazuta a se desfasura pana in data de 30 septembrie. Cea de-a doua etapa de conectare a caselor de marcat la serverele ANAF este stabilita pana la data de 31 ianuarie 2021 si este destinata acelor societati comerciale facand parte din categoria de contribuabili mici si mijlocii. Pentru acei operatori economici care urmeaza sa instaleze case de marcat dupa data de 1 februarie 2021 procedura prevede ca respectivele societati comerciale sa isi conecteze casele de marcat la serverele ANAF in momentul in care aparatul este instalat.

Pentru societatile comerciale din Romania care utilizeaza case de marcat si care sunt localizate in zone unde retelele de comunicatii electronice lipsesc aceste termene mai sus amintite trebuie respectate in functie de categoria de contribuabil din care fac parte. Acest lucru se va realiza prin intermediul unei declaratii anexate la ordinul emis de Ministerul Finantelor Publice referitor la conectarea la serverele ANAF a caselor de marcat electronice.

Odata realizata aceasta procedura, inspectorii ANAF vor avea la indemana o interfata care va permite acestora sa efectueze cautari si filtrari in bazele de date tinand cont de mai multe elemente. Astfel, inspectorii ANAF vor putea filtra in bazele de date informatiile pe baza codului CAEN, pe baza codului de identificare unic (CUI), pe baza locatiei sediului societatilor comerciale sau in functie de adresa. Scopul conectarii caselor de marcat fiscale la serverele ANAF este acela de a imbunatati relatia si comunicarea dintre ANAF si toti operatorii economici, dar si de a simplifica interactiunea dintre societatile comerciale si institutia statului cu rol in administrare fiscala.

De asemenea, trebuie precizat faptul ca acest demers are in vedere si identificarea mai usoara si mai rapida a operatorilor economici care respecta intocmai prevederile legale in vigoare privind folosirea caselor de marcat si implicit si a societatilor comerciale care incalca cu buna stiinta aceste prevederi legale.

Fiecare operator economic ce dispune de casa de marcat electronica fiscala trebuie sa aiba in vedere termenele stabilite prin ordinul ministerului pentru conectarea acestor case de marcat la serverele ANAF. Pentru cei care au nevoie de suport tehnic de specialitate, ANAF-ul a pus la dispozitie informatii actualizate pentru derularea acestui proces. Prin urmare, toti acei operatori economici care intampina dificultati cu privire la aceasta procedura pot solicita suport si consultanta specialistilor care lucreaza in cadrul ANAF.

Master Computers este una dintre societatile care a obtinut toate avizele necesare si este pregatita pentru conectarea cu serverele ANAF.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2021. All rights reserved.