fbpx

Blog

Avantajele externalizarii serviciilor de resurse umane

Avantajele externalizarii serviciilor de resurse umane

04 aug. 2020 Povesti de succes 200

Pentru orice antreprenor care detine si administreaza un business obiectivul principal il reprezinta cresterea afacerii si obtinerea profitului. In acest demers fiecare business se bazeaza pe capital financiar si pe resursa umana menita a contribui la dezvoltarea afacerii. Dincolo de resursa financiara, resursa umana este fara niciun dubiu esentiala in dezvoltarea unui business. Din acest punct de vedere fiecare companie trebuie sa beneficieze de expertiza unor specialisti in resurse umane.

Companiile pot opta pentru crearea unui departament intern de gestionare a resursei umane si a serviciilor de salarizare sau pot opta pentru externalizarea catre un furnizor de astfel de servicii de administrare personal si salarizare. Trebuie subliniat faptul ca externalizarea acestor servicii poate aduce o multime de beneficii pentru toate companiile, dar mai ales pentru firmele mici si mijlocii.

Ce presupune externalizarea serviciilor de HR?

Externalizarea serviciilor de resurse umane inseamna ca toate sarcinile care sunt legate de administrarea personalului din cadrul unei companii, de salarizare, dar si consultanta de specialitate in domeniul HR, sunt indeplinite de o echipa de specialisti in resurse umane care nu fac parte din cadrul companiei client. Externalizarea serviciilor de HR poate fi partiala sau totala, in functie de alegerea fiecarei companii.

Furnizorul de astfel de servicii este o companie alcatuita din oameni cu pregatire si cu experienta in HR si care pune la dispozitia firmelor care au nevoie de astfel de servicii o echipa de profesionisti care sa asigure o administrare eficienta a resurselor umane. Furnizorul primeste toate informatiile necesare din partea companiei client pentru ca ulterior sa poata prelucra, centraliza si elabora rapoarte cu privire la resursa umana din compania respectiva.

Beneficiile externalizarii serviciilor de HR

Chiar daca la prima vedere poate parea ca o companie care externalizeaza serviciile de administrare a resurselor umane cedeaza controlul asupra personalului companiei, trebuie spus ca exista foarte multe avantaje pe care externalizarea le aduce. In primul rand vorbim despre reducerea costurilor cu gestionarea resursei umane. Este mult rentabil din punct de vedere economic sa externalizezi serviciile respective comparativ cu existenta unui departament intern de resurse umane.

Un al doilea avantaj este dat gestionarea eficienta a bazei de date referitoare la personal si la salarizare. De asemenea, tot la avantaje poate fi inclus si faptul ca externalizarea serviciilor de HR reduce considerabil riscul cauzat de schimbarile legislative frecvente in domeniul salarizarii si al resurselor umane. Suportul de specialitate in HR este un alt beneficiu de care se bucura acele companii care opteaza pentru externalizarea serviciilor de resurse umane. Si nu in ultimul rand putem aminti faptul ca firma se poate concentra pe activitatile care contribuie la dezvoltarea firmei si la aducerea de plus valoare in vedere cresterii business-ului.

Daca toate aceste beneficii pe care externalizarea serviciilor de HR le propune te-au convins, atunci compania OM HR poate fi alegerea ideala pentru orice organizatie sau societate comerciala care are nevoie de astfel de servicii. OM HR CONCEPT vine cu o experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane si ofera servicii de administrare personale, salarizare si consultanta de specialitate in domeniul HR.

Informatii complete referitoare la oferta de servicii pot fi gasite pe https://omhr.ro/.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2020. All rights reserved.