fbpx

Blog

5 motive pentru care Aikido este alegerea ideala pentru copilul tau

5 motive pentru care Aikido este alegerea ideala pentru copilul tau

20 sept. 2019 Povesti de succes 2270

Ca parinte, iti doresti tot ce este mai bun pentru copilul tau. Astfel, vrei sa alegi pentru el activitatile cele mai potrivite, care sa contribuie la dezvoltarea sa armonioasa. In prezent, exista multe oferte de cursuri si programe sportive pentr u copii, ceea ce iti face si mai dificila alegerea.

Iata mai jos o lista cu motive pentru care Aikido poate fi cea mai inteleapta optiune atunci cand vrei sa imbini sportul cu dezvoltarea personala.

Aikido este arta martiala a pacii

Nascut in Japonia, Aikido este considerat „arta martiala a pacii” deoarece el este o disciplina ce nu implica violenta sau agresiune, ce nu urmareste lupta ci construieste o aparare bazata pe descurajarea adversarului. Astfel, nici nu necesita o forta fizica speciala. Profesorii de Aikido ii invata pe copii faptul ca, atunci cand este vorba de gestionarea unui conflict, lupta trebuie sa fie, intotdeauna, ultima optiune.

Aikido inseamna armonie interioara si incredere in fortele proprii

Aikido este acea activitate ce ii invata pe copii ce inseamna armonia interioara si faptul ca ceea ce gandesc trebuie sa fie in concordanta cu ceea ce fac. De asemenea, datorita, pe de o parte, strictetii existente in stabilirea obiectivului iar pe de alta parte, incurajarii permanente si promovarii respectului pentru valori, copiii capata incredere in propriile forte. O data cu aceasta, creste si stima de sine, ce le permite sa abordeze situatii pe care, in alte conditii si cu o alta stare de spirit, ar fi ales sa le evite.

Aikido ii invata pe copii sa ramana calmi

Fara indoiala, este dificil pentru copii, daca nu imposibil, sa ramana calmi in permanenta. Din fericire, Aikido le arata ca au aceasta varianta, punandu-le la dispozitie fundamentele orientarii catre interior si oferindu-le intrumentele necesare pentru a ramane calmi de fiecare data cand este nevoie. Abilitatea de a ramane calmi este extrem de benefica mai ales atunci cand trebuie sa se concentreze la scoala, sa isi canalizeze energia in diferite sporturi sau, pur si simplu, sa stea la orele de curs.

Nu trebuie sa intelegem ca, pentru a fi calmi, relaxati si echilibrati, copiii trebuie sa isi pastreze emotiile bine inchise in suflet. Din contra, Aikido ii invata cum sa comunice aceste emotii mai bine astfel incat conflictul sa fie evitat. Nu in ultimul rand, acesta la demonstreaza ca a ramane calm nu este numai cea mai buna optiune dar si cea care ii face sa se simta cel mai bine.

Aikido contribuie la dezvoltare fizica dar si la autodisciplinare

Desi nu necesita o forta fizica speciala, Aikido are un rol extrem de important in tonifierea musculatorii, solicitand fiecare grupa musculara in parte. In plus, imbunatateste flexibilitatea si echilibrul. Fara indoiala, Aikido ofera o anumita putere copiilor, atat la nivel fizic cat si la nivel mental. Deoarece pentru a putea executa tehnicile este foarte important sa fie atenti si sa inteleaga ceea ce li se explica sau arata, copiii invata si sa se autodisciplineze. Altfel pierd informatia si nu mai pot reproduce miscarea.

Se poate spune ca aceasta componenta fizica, de descompunere si recompunere a miscarilor fizice, nu doar ii familiarizeaza cu propriul corp si cu miscarile naturale ale acestuia, ci ii si ajuta sa isi dezvolte spiritul analitic si autodisciplina.

Scopul Aikido este educarea copilului

Majoritatea sporturilor au ca scop primordial rezultatul competitional. Pentru acesta, de cele mai multe ori, se sacrifica principii in sufletele copiilor, lucru ce poate conduce la nasterea unor sentimente negative. Apar furia, frustarea, neintelegerea si temea, indepartarea de ceilalti, sentimente ce nu ar trebui sa existe. In schimb, Aikido are ca unic scop schimbarea in bine a copilului, educarea sa din mai multe perspective precum comportament, atitudine, sanatate, respect, etc.

Pe langa toate acestea, neexistand ideea de competitie, copiii invata sa comunice intre ei, sa se ajute si chiar sa functioneze ca o echipa. Implicarea copilului devine importanta pentru el insusi si nu pentru a fi mai bun ca alt coleg, ceea ce il responsabilizeaza, fara a-i crea sentimente de teama sau frustrare.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2021. All rights reserved.