Pandemia a transformat mediul de afaceri. Schimbarile rapide in comportamentul consumatorilor au afectat puternic unele firme, iar ca urmare antreprenorii au devenit mai prudenti. Unii antreprenori aspiranti au renuntat la planurile lor, in asteptarea unor vremuri mai simple si mai predictibile.
Pandemia staruie, insa economistii observa ca nu toate afacerile au avut de suferit – unele industrii s-au aflat chiar in crestere. Prin urmare, nu este deloc o idee proasta sa deschizi o afacere in pandemie, cu conditia sa alegi cu grija domeniul si obiectul de activitate al acesteia. Din contra, exista motive pentru care este chiar recomandat sa deschizi o afacere in pandemie – asa cum arata Inc.:
Ca in orice alta perioada, e important ca afacerea ta sa satisfaca o nevoie. Atunci cand alegi domeniul afacerii, iti poate fi de folos sa afli care sunt cele care au beneficiat de cresteri in aceasta perioada. Exemple includ, dar nu se limiteaza la tehnologiile contactless, serviciile de sanatate digitale si serviciile de educatie digitale.
Inspira-te din aceste idei de afaceri care iti pot aduce succesul in pandemie:
Cererea pentru masti va ramane foarte mare pentru perioada urmatoare, asa ca producatorii de masti vor avea de castigat. Nu doar mastile medicinale sunt la cautare, ci si cele care pun accent pe design. Asa cum este cazul si cu imbracamintea, oamenii doresc sa isi exprime identitatea. Ca producator de masti, va trebui sa te asiguri ca respecti toate normele din domeniu si ca oferi indicatii utilizatorilor astfel incat sa-ti poarte mastile in conditii de siguranta.
Pe masura ce petrec mai mult timp acasa si mai putin timp cu colegii sau prietenii, multe persoane simt nevoia de companie. Numarul adoptiilor de animale de companie a crescut, iar statisticile arata ca romanii s-au orientat in special catre caini, pisici si papagali. Prin urmare, a crescut si cererea de produse pentru animale, de la hrana, la jucarii si accesorii, fiind un moment bun sa deschizi un magazin online care vinde astfel de produse.
Pandemia a schimbat modul in care socializam. Petrecerile si grupurile mari nu mai sunt de actualitate, insa in prezent se petrece mai mult timp in familie si cu prieteni foarte apropiati. In acest context, jocurile de societate au crescut in popularitate, chiar daca erau deja intr-o tendinta ascendenta. Din ce in ce mai multe persoane cumpara board games, fie ele strategice, educative sau creative, asa ca firmele care produc sau vand astfel de jocuri au de castigat.
Inainte de pandemie, platformele de educatie online au devenit tot mai utilizate, insa, odata cu criza sanitara si restrictiile privind adunarile mai mari de persoane, popularitatea serviciilor de acest tip a explodat. Acesta este momentul perfect sa imparti cu alte persoane cunostintele tale. Gaseste nisa pe care ai suficienta expertiza, publicul tau tinta, oameni bine calificati si creeaza-ti propriul canal de distributie. Rezultatul poate varia, afacerea putand consta de la meditatii online pentru elevi, pana la consultanta online pentru oameni de afaceri.
Livrarile lunare bazate pe un abonament – un model de afacere cunoscut sub denumirea de „subscription box” – au devenit mult mai cautate in pandemie. Abordarile si domeniile sunt foarte diverse. In prezent, exista subscription boxes pentru produse cosmetice, alimente, bauturi, jucarii si haine. Totusi, inca exista mult loc pe piata, asa ca poti gasi cu siguranta o nisa care nu a fost exploatata.
Sursa imagini: freepik.com
Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!
Convinge-te© Bartera 2025. All rights reserved.