fbpx

Blog

Aikido, dincolo de tehnicile de autoaparare. De ce sa practici acest stil de arte martiale

Aikido, dincolo de tehnicile de autoaparare. De ce sa practici acest stil de arte martiale

25 mart. 2019 Povesti de succes 840

Fondat in Japonia in 1883 de maestrul Morihei Ueshiba, aikido reprezinta o distilare puternica a cunostintelor milenare de arte martiale din aceasta tara. In prezent, aikido a ajuns unul din cele mai practicate stiluri de arte martiale din lume. Pentru maestrul Ueshiba, aikido a fost intotdeauna o cale catre auto-dezvoltare, atat fizica, cat si mentala. El credea ca acest stil de arte martiale poate reprezenta acelasi lucru pentru orice om, indiferent de rasa, credinta sau tara din care provine.

Aikido nu este limitat doar la antrenamentul fizic, ci este influentat si de tehnicile de meditatie interna mostenite din India si China, cu un puternic accent pe dezvoltarea integritatii psihice a practicantului. In consecinta, in aikido meditatia si introspectia interioara, precum si dezvoltarea integritatii morale, au o importanta la fel de mare ca fortificarea organismului si asimilarea tehnicilor de lupta sau auto-aparare

Termenul „aikido” este un concept format din 3 elemente diferite: „ai” inseamna „armonie”, „ki” inseamna „spirit” sau „energie”, iar ultima vocala, „do”, desemneaza ideea de „cale” sau „drum”. Astfel, aikido se traduce prin „calea spiritului armoniei”. Insa nu denumirea sa este lucrul care face aikido un stil de arte martiale deosebit, ci natura sa.

Spre deosebire de alte stiluri de lupta sau auto-aparare, aikido se distinge prin natura sa pacifista. Asta pentru ca practicantii de aikido cauta intotdeauna sa se apere in asa fel incat sa nu-si raneasca atacatorul. Miscarile de baza in aikido au o natura circulara, in timp ce majoritatea atacurilor sunt lineare. Astfel, in aikido accentul cade mai degraba pe armonizarea miscarilor practicantului cu cele ale adversarului. In locul confruntarii directe prin pumni sau lovituri violente, practicantii aikido folosesc propria energie a atacatorului impotriva sa, netralizandu-l eficient, fara sa-l raneasca.

Eleganta si frumusetea acestui stil de arte martiale vorbesc de la sine. Aikido nu este un sport, lucru demonstrat si de absenta competitiilor dedicate acestui stil de auto-aparare. Practicantii de aikido cauta mereu sa se auto-perfectioneze, insa niciodata cu pretul ranirii adversarului. Asta inseamna ca toate tehnicile pot fi folosite la putere maxima, fara grija vatamarii acestuia.

Tocmai de aceea, Bartera sustine cu entuziasm dezvoltarea si popularizarea acestui stil de arte martiale in Romania, atat in randul tinerilor, cat si al adultilor. Ne implicam activ in promovarea cluburilor de aikido de la nivel national si local, pentru ca stim cat de mari pot fi beneficiile sale pentru fiecare practicant in parte.

Pe site-ul nostru vei putea gasi numeroase dojo-uri din care poti alege, pentru practicarea si perfectionarea in tehnicile aikido de auto-aparare si dezvoltare interioara. Pe Bartera poti gasi numeroase dojo-uri care iti vor arata cum te poate ajuta aikido sa-ti fortifici organismul, echilibrul si reflexele, precum si integritatea sau compasiunea, totul prin sporirea auto-contrului si a autodisciplinei. Acceseaza pagina Federatiei Romane de Aikido Modern pentru mai multe informatii despre aikido si practicarea sa in Romania.

Incearca aikido si descopera beneficiile sale! Gaseste un dojo in apropiere de tine.

Web Design Bucuresti

Ai nevoie de un nou website? Solicita oferta personalizata!

  • Creare Site Web
  • Creare Magazine Online
  • Promovare Site Web
  • Creare Aplicatii Mobile

Oferim seriozitate, flexibilitate si preturi corecte!

Convinge-te

© Bartera 2020. All rights reserved.